Medijske kompanije

Većina medijskih kompanija u Crnoj Gori, osim nacionalnog i lokalnih javnih emitera, su privatna preduzeća, dok pojedine radio stanice i onlajn medije objavljuju neprofitne organizacije.

Najveće privatne kompanije koje se bave izdavaštvom medija su Daily Press (dnevni list i portal Vijesti) i Televizija Vijesti, u većinskom vlasništvu United Grupe i srpskog biznismena Dragana Šolaka, dok su najveći manjinski vlasnici porodice Perović i Ivanović. Jumedia Mont je takođe velika medijska kompanija koja objavljuje medije Dan, časopis Revija D i Radio D, a vlasnici su Mladen Milutinović i porodica Jovanović.

Još jedna velika grupa kompanija uključuje Novu Pobjedu (dnevni list i portal Pobjeda), CDM i Portal Press (Portal Analitika), koji su u vlasništvu kompanije First Financial Holdings, koja pripada Petrosu Statisu.

Još jedna velika medijska kompanija je AST, izdavač Prve TV, u vlasništvu Korporacije Kopernikus sa Kipra koja pripada Srđanu Milovanoviću.

MOM Crna Gora pruža detaljan pregled svih medijskih kompanija i drugih privatnih subjekata koji su izdavači navedenih medijskih sadržaja.