Portal Dan

Portal Dan je onlajn izdanje dnevnog lista „Dan“, crnogorskog lista koji izlazi od 1999. godine i jedne od najčitanijih novina u zemlji. Osnivač i glavni urednik Dana Duško Jovanović ubijen je 2004. godine u Podgorici, što je imalo veliki uticaj na taj medij. Organizatori i izvršioci njegovog ubistva nikada nijesu otkriveni, a do danas ovo predstavlja najteži slučaj nerazjašnjenog napada na slobodu medija u Crnoj Gori.

Vlasništvo Dana dijele njegov sadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik koji posjeduje polovinu vlasništva, dok druga polovina pripada udovici preminulog Duška Jovanovića – Slavici Jovanović i njihovom sinu Vojinu Jovanoviću.

Izdavač Dana, Jumedia Mont, takođe izdaje nedjeljnik pod nazivom „Revija D takođe poseduje i radio stanicu Radio "D" a povezan je sa stanicom Radio "D plus". Prema SimilarVeb-u, u periodu od februara do aprila 2023. godine web stranica je imala 2,19 miliona posjeta.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

Nedostajupodaci

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Međunarodna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Proaktivna transparentnost

Kompanija/medij informiše proaktivno i sveobuhvatno o svom vlasništvu, podaci se stalno ažuriraju i lako su provjerljivi.

4 ♥

Medijske kompanije/grupe

Jumedia Mont

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Jumedia Mont d.o.o. je vlasnik „Dana“.
Mladen Milutinović i porodica Jovanović su krajnji vlasnici.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

1998

Povezani interesi osnivača

Duško Jovanović

Crnogorski pravnik, novinar, finansijski policajac i političar, bivši direktor Uprave javnih prihoda Crne Gore, poslanik u Skupštini Crne Gore kao kandidat Socijalističke narodne partije i glavni i odgovorni urednik lista „Dan“. Ubijen je 2004. dok je izlazio iz redakcije. Organizatori i izvršioci njegovog ubistva nikada nijesu otkriveni, a do danas ovo predstavlja najteži nerazjašnjeni napad na slobodu medija u Crnoj Gori.

Povezani interesi direktora

Mladen Milutinović

Diplomirani pravnik. Suvlasnik je i izvršni direktor kompanije "Jumedia Mont", koja izdaje list „Dan“, ali i Portal „Dan“, časopis „Revija D“ i „Radio D“. Milutinović je takođe povezan sa „Radio D plus“ koji izdaje drugo preduzeće, MD Company d.o.o. i upisan je u impresum „Dana“. Milutinović je prije dolaska u „Dan“ radio u republičkoj Upravi javnih prihoda kao sekretar. Predstavnik je Fondacije „Duško Jovanović“. Pored toga, Milutinović se pojavljuje i kao jedan od investitora u poslovima izgradnje stambene zgrade u centru Podgorice.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Mladen Milutinović

Diplomirani pravnik. Suvlasnik je i izvršni direktor kompanije "Jumedia Mont", koja izdaje list „Dan“, ali i Portal „Dan“, časopis „Revija D“ i „Radio D“. Milutinović je takođe povezan sa „Radio D plus“ koji izdaje drugo preduzeće, MD Compani d.o.o. i upisan je u impresum „Dana“. Milutinović je prije dolaska u „Dan“ radio u republičkoj Upravi javnih prihoda kao sekretar. Predstavnik je Fondacije „Duško Jovanović“. Pored toga, Milutinović se pojavljuje i kao jedan od investitora u poslovima izgradnje stambene zgrade u centru Podgorice.

Kontakt

13. jul bb Podgorica

E-mail: dan@t-com.me

Kontakt telefon: + 382 (0)20 481 520

Web stranica: www.dan.co.me

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Poslovni prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, web stranice medija i pregledom i uporednom analizom podataka već objavljenih istraživanja.
Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji pouzdan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji srednji kurs Centralne banke za 2022. godinu.