Željko Mitrović

Željko Mitrović

Željko Mitrović je srpski biznismen koji je do 2018. godine imao TV sa nacionalnom frekvencijom u Crnoj Gori - Pink M. Mitrović je 2018. kompaniju prodao United Media, koja je promijenila naziv u Nova M. Mitrovićeva Pink Media Group nastavila je da emituje Pink M kanal za Crnu Goru, ali iz Srbije, a distribuira se samo preko kablovskih operatera.

Željko Mitrović započeo je karijeru devedesetih godina u medijskom okruženju koje su strogo kontrolisali Slobodan Milošević i Mirjana Marković. Mitrović je bio član Jugoslovenske levice (JUL) Mirjane Marković i savezni poslanik ove stranke. U JUL-u je od 1996. godine, a u toj stranci je bio šef marketinga. Iz stranke je isključen 2002. godine.

Koristeći bliske veze sa vladajućom elitom, Mitrović je 1993. godine pokrenuo radio stanicu Pink, a zatim 1994. godine dobio nacionalnu frekvenciju za emitovanje televizije Pink. Samo četiri godine kasnije PINK je postao vodeća komercijalna televizija u zemlji.

Mitrović sa svakom novom vladajućom strukturom uvijek održava dobre odnose.

Televizija Pink je od 2012. godine objavila nekoliko video snimaka i priloga emitovanih u centralnim informativnim emisijama na kojima su ciljani pripadnici opozicije i javne ličnosti koje kritikuju režim Aleksandra Vučića. Jedan od tih snimaka bio je i Oliver Ivanović, opozicioni lider Srba sa sjevera Kosova, koji je ubijen samo nekoliko nedjelja nakon što je snimak emitovan na televiziji Pink.

Zahvaljujući bliskim odnosima sa državnim funkcionerima, Mitrovićevo poslovanje se godinama neprekidno širi u raznim oblastima i van granica Srbije.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Informacije

Biznis

Produkcija i emitovnje televizijskih programa

Media prime time, 100%

Vazdušni saobraćaj

Air Pink, 48%

Muzička produkcija

City Records, 100%

Informacione tehnologije

Digital media system, 100%

Proizvodnja hrane

Mgum technology, 80%

Ostale informacije

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su lako dostupni iz drugih izvora, npr. javni registri itd

2 ♥

Meta podaci

Pink M nije registrovan u Crnoj Gori. Zbog toga ne postoji nijedna crnogorska kompanija u vlasništvu Mitrovića, dostupna javnosti.