Srđan Milovanović

Srđan Milovanović

Srđan Milovanović je srpski biznismen koji je vlasnik Prve TV Crna Gora.

Srđan Milovanović je vlasnik Korporacije Kopernikus i brat Zvezdana Milovanovića, donedavnog dugogodišnjeg povjerenika vladajuće Srpske napredne stranke za grad Niš. Vlasnik lokalne i kablovske televizije Kopernikus, Milovanović je postao vlasnik televizije sa nacionalnom frekvencijom u decembru 2018. godine, kada je kupio medije u vlasništvu Antene grupe - TV Prva i O2, kao TV B92, Prva TV Crne Gore, Plai Tada su pozvani radio, šest kablovskih kanala i tri portala Prva.rs, O2tv.rs i B92.net. Otprilike mjesec dana ranije prodao je kablovskog operatera Kopernikus Technology Telekomu Srbija za oko 195 miliona eura. Medijski stručnjaci kažu da je vladajuća Srpska napredna stranka ovom kupovinom monopolizovala medijsko tržište. Već nekoliko puta je bio u centru pažnje medija. Tokom predizborne kampanje 2012. prodao je osam sati programa sa kanala Kopernikus kompaniji Sens Marketing, kompaniji bliskoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS), koja je emitovala sopstveni program. Republička radiodifuzna agencija saopštila je da stranke ne mogu da iznajmljuju program na ovaj način. Milovanović je prijavljen i 2016. godine kada je u hotelu Prag u Beogradu ranjen kontroverzni biznismen Predrag Ranković Peconi. On je sjedio za stolom kada je Peconi upucan, a mediji su pisali da je povod okupljanja društva upravo proslava koju je organizovao Srđan Milovanović povodom kupovine hotela Prag. Braća Milovanović posjeduju nekoliko ofšor kompanija. Prema poslovnoj dokumentaciji, Srđan Milovanović godinama posluje preko ofšor kompanija. Milovanović je, između ostalog, vlasnik izdavačke kuće KCN Records, koja je osnovana 2009. godine. Prvi album ove kuće izdala je folk pevačica Jovana Tipšin, tadašnja Milovanovićeva djevojka. Milovanović je na javnom tenderu od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, gdje je bila buvlja pijaca, kupio parcelu na Novom Beogradu za oko 20,2 miliona eura, prenijela je Nova.rs. Kompanija Kopernikus je na tom mjestu trebalo da izgradi Kulu Kopernikus, "najmoderniji i najveći poslovni kompleks u zemlji i regionu" sa 100.000 kvadratnih metara. Prema podacima Agencije za privredne registre, Srđan Milovanović je vlasnik, direktor ili zastupnik 15 preduzeća, uključujući hotele i restorane, poput Hotela Beograd Prag, kao i preduzeća koja se bave građevinarstvom, prodajom nekretnina, drumskim prevozom i trgovinom duvanskim proizvodima. Njegov brat Zvezdan je vlasnik televizije KCN sa lokalnom frekvencijom.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Informacije

Biznis

Podrška poslovanju

Kopernikus System, 100%

Ugostiteljstvo

Kopernikus hotel Prague, 100%

Građevina

Kopernikus Real Estate, 100%, Partner gradnja CIS, 100%, Kopernikus Tower, 100%

Inženjerske aktivnossti i tehnički konsalting

Kopernikus Gradnja, 100%

Proizvodnja mjernih, istraživačkih i navigacionih instrumenata i uređaja

Kopernikus Borac, 100%

Drumski teretni saobrađaj

Kopernikus Logistics, 100%

Konsultantske aktivnosti

Astonian, unrelated

Porodica i prijatelji

Povezani interesi članova porodice i prijatelja

Zvezdan Milovanović

Srđan i Zvezdan Milovanović su braća. Zvezdan Milovanović je visokopozicionirani član vladajuće Srpske napredne stranke i donedavno je bio dugogodišnji povjerenik te stranke za grad Niš. Zvezdan je vlasnik lokalnih televizija KCN.

Ostale informacije

Nedostupni podaci

Podaci o vlasništvu nisu javno dostupni, kompanija/medij odbija da objavljuje informacije ili ne odgovara na upite, ne postoji javna evidencija

1 ♥

Meta podaci

Milovanović je vlasnik ili suvlasnik više ofšor kompanija čiji se podaci o stvarnom i punom vlasništvu ne mogu provjeriti pretraživanjem javno dostupnih baza podataka.