Igor Žeželj

Igor Žeželj

Igor Žeželj je rođen 1973. godine u Beogradu. Više od 15 godina se bavi digitalnim medijima. Vlasnik je i generalni direktor Wireless Media od juna 2004, a predsjednik Upravnog odbora IAB Srbija od decembra 2017. Interactive Advertising Bureau Serbia (IAB), dio globalne IAB mreže, je udruženje koje aktivno podržava rast i razvoj srpskog tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga.

Žeželj posjeduje nekoliko kompanija koje posluju na tržištu digitalnog marketinga, telekomunikacija i IT podrške. Bio je predsjednik KK Crvena zvezda i generalni direktor KK Crvena zvezda.

Žeželj je vodio studentske proteste 1996/1997, nakon čega je sa Čedomirom Jovanovićem, Čedomirom Antićem, Vladimirom Dobrosavljevićem i Aleksandrom Ćirićem osnovao organizaciju „Studentski politički klub“.

Kupovinom Adria Media Group 2019. godine Igor Žeželj je stekao četiri podružnice - Adria Media Magazine, Adria Media Zagreb, Adria Media Invest i Admatic Media. Žeželj je od februara 2019. godine i vlasnik internet portala Mondo.rs preko nekoliko kompanija, čiji je krajnji vlasnik. Mondo.com je u vlasništvu Mondo Inc. (100%). Vlasnik Mondo Inc. je Wireless Media (100%), kompanija koja je više puta pobjeđivala na državnim tenderima kao partner Telekoma Srbija. Vlasnik Wireless Media je Mobil Media (100%), čiji je 100% vlasnik Igor Žeželj.

Navodi ukazuju da se njegove kompanije bave promocijom lokalnih vlasti i Srpske napredne stranke (SNS).

Žeželj navodi da je po struci saobraćajni inženjer.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Informacije

Biznis

Informacione tehnologija

Wireless Media (100%)

Informaciona tehnologija

Mobile Media (100%)

Oglašavanje

Editors Inc (100%)

Video i filmska produkcija

Firefly Productions (67,33%)

Veleprodaja

Mondo trade Ogl. (100%)

Konsultantske usluge

Agro Media Solutions (100%)

Digitalni marketing TV/Mobil

Admatic Media (100%)