Pojedinačni vlasnici

Crnogorski mediji imaju nekolicinu moćnih stranih vlasnika, koji kontrolišu mnoge medije. Dragan Šolak, srpski biznismen, zajedno sa kompanijom BC Partners, vlasnik je United Grupe, koja ima većinski udio u Dnevnom listu Vijesti, Portalu Vijesti i Televiziji Vijesti, kao i TV stanici Nova M. Grčki biznismen Petros Statis je vlasnik dnevnog lista i portala Pobjeda, kao i portala CDM i Analitika.

Srpski biznismen Srđan Milovanović, preko Korporacije Kopernikus sa Kipra, posjeduje televiziju Prva.

Crna Gora takođe ima nekoliko veoma moćnih lokalnih vlasnika. Porodice Perović i Ivanović imaju manjinski, ali i dalje značajan udio u vlasništvu lista Vijesti, televizije i portala, dok porodica Perović posjeduje većinski udio u nedjeljniku Monitor i manjinski udio u radiju i portalu Antena M.

Mladen Milutinović, zajedno sa porodicom pokojnog Duška Jovanovića, posjeduje dnevni list i portal Dan, časopis Revija D i Radio D, dok su povezani i sa drugim medijem - Radijom D Plus.

Za nekoliko krajnih vlasnika nema javno dostupnih podataka o njihovoj biografiji, niti su poznati u javnosti, što što izaziva sumnje u vezi sa prikrivanjem vlasništva.