TV 7

TV 7 je crnogorska TV stanica sa regionalnom frekvencijom koju je osnovala Lutrija Crne Gore. Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), u svim dostupnim onlajn izvještajima navodi se da je direktor Nebojša Božović, a o njegovoj profesionalnoj karijeri nijesu pronađeni dodatni podaci. U početku je osnovni cilj Televizije TV 7 bio popularizacija i promocija igara na sreću u organizaciji Lutrije Crne Gore AD, sa željom da ih afirmiše i predstavi širokoj publici, na interaktivan i zanimljiv način.

TV7 je u vlasništvu kontroverznog crnogorskog biznismena Sava Grbovića, koji je povezan sa Branislavom Mićunovićem. U novembru 2023. godine, Mićunović je stavljen na crnu listu američkog Stejt departmenta, jer je decenijama bio vodeća ličnost u organizovanom kriminalu.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

Nedostajupodaci

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Nacionalna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su lako dostupni iz drugih izvora, npr. javni registri itd

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Lutrija Crne Gore

Vlasništvo

Struktura vlasništva

TV 7 upravlja Lutrija Crne Gore AD. Lutrija Crne Gore AD ima dva velika akcionara: Savu Grbovića sa 43,19% i kompaniju Flesh & As sa 50,99%, dok je preostalih 5,82% u vlasništvu niza drugih fizičkih i pravnih lica. Sava Grbović je krajnji stvarni vlasnik Flesh & AS d.o.o., pa kontroliše 94,18% akcija TV 7.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

2011

Povezani interesi osnivača

Lutrija Crne Gore AD

Osnovana je 1960, a 1997. godine transformisana je iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo. Vlasnički udio od 46% kapitala država je prodala berzanskom transakcijom 2005. godine. Osnovna djelatnost preduzeća Lutrija Crne Gore je priređivanje igara na sreću, a jedan je od osnivača i članova Udruženje lutrijskih organizacija Jugoistočne Evrope.

Povezani interesi direktora

Boris Delić

Vršilac dužnosti izvršnog direktora. U nekim dokumentima navodi se da je on sekretar. Nije bilo moguće pronaći nikakve dodatne informacije o njegovom profesionalnom angažmanu.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Milutin Stijepović

Bio je direktor Radio televizije Nikšić, kandidovao se za direktora RTCG, a odnedavno je glavni i odgovorni urednik TV 7. Diplomirani je pravnik. Od 1997. do 2014. godine radio je kao novinar i urednik na Radio televiziji Crne Gore.

Kontakt

Rimski trg br 50, Podgorica

E-mail: tv7.desk@gmail.com

Kontakt telefon: +382 67 238 119

Web stranica: www.televizija-tv7.me

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Poslovni prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, veb stranice medija i pregledom, analizom i poređenjem podataka već objavljenih istraživanja. Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji vjerodostojan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji prosječni kurs Centralne banke za 2022. godinu.
Zbunjujuće je što postoje različita imena za pozicije u dokumentima i medijima u istoj kompaniji. Finansijski izvještaji nijesu precizno definisani.