Televizija Vijesti

TV Vijesti je od decembra 2016. godine najgledanija TV stanica u Crnoj Gori, sa najpopularnijim informativnim programom od početka mjerenja takvih podataka (npr. informativna emisija Vijesti u 18:30h je najgledaniji TV sadržaj u Crnoj Gori od januara 2015. godine, prema svim dostupnim istraživanjima).

Do kraja 2022. godine Televizija Vijesti imala je 68 zaposlenih. Međutim, dio njihovog administrativnog osoblja dijeli sa dnevnim listom “Vijesti” i portalom “Vijesti online”, ali nema preciznih javno dostupnih podataka o tom odnosu.

Do velike promjene vlasništva došlo je 2022. godine kada je United Media S.A.R.l. postao većinski akcionar Televizije Vijesti sticanjem 51% akcija od prethodnih vlasnika. Međutim, neki od tih pojedinaca su preko članova porodice zadržali dio akcija Televizije Vijesti. Oni su vlasnici MNE Media Two d.o.o., koja ima 32% akcija u Televiziji Vijesti d.o.o.

Prema izvještaju Agencije za elektronske medije (AEM), TV Vijesti ima najveću vlastitu proizvodnju sadržaja u poređenju sa drugim komercijalnim emiterima u Crnoj Gori – oko 38%.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

17.5%

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Nacionalna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Proaktivna transparentnost

Kompanija/medij informiše proaktivno i sveobuhvatno o svom vlasništvu, podaci se stalno ažuriraju i lako su provjerljivi.

4 ♥

Medijske kompanije/grupe

Televizija Vijesti

United Group

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Vlasnici Televizije Vijesti D.O.O su United Media S.A. R.L. sa 51%, Mne Media Two d.o.o. sa 32,2126% i Media Development Investment Fund, INC sa 16,7874%.
TV Vijesti objavljuje kompanija Televizija Vijesti d.o.o. registrovana u Crnoj Gori. Daily Press doo ima tri akcionara: United Media S.A. R.L. (51%), Mne Media Tvo d.o.o. (32,21%) i Media Development Investment Fund, INC (16,79%)
MNE Media Two registrovana u Podgorici ima osam akcionara: Andreja Perovića (43,66%), Dunju Ivanović (38,08%), Janu Mitrović (5,26%) i još pet vlasnika sa manje od pet odsto vlasništva. United Media S.A.R.L. je podružnica Junajted grupe registrovana u Nizozemskoj i ima veoma složenu vlasničku strukturu, u kojoj navodno Dragan Šolak kontroliše najmanje 35,89%, međutim pristup holandskom registru krajnjih stvarnih vlasnika trenutno nije dostupan.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

2007

Povezani interesi osnivača

Miodrag Perović, Željko Ivanović, Ljubiša Mitrović, Mihailo Jovović, Milka Tadić Mijović

Televiziju Vijesti osnovala je nekolicina istaknutih pojedinaca iz medijske industrije, koji su bili vlasnici i/ili na menadžerskim pozicijama u drugim medijima - uključujući Miodraga Perovića, Željka Ivanovića, Ljubišu Mitrovića i Mihajla Jovovića iz dnevnog lista “Vijesti” i Milku Tadić Mijović iz nedjeljnika “Monitor”

Povezani interesi direktora

Marijana Bojanić

Izvršna direktorka Televizije Vijesti d.o.o. i drugih povezanih medijskih kompanija - Daily Press d.o.o., izdavača dnevnog lista "Vijesti" i portala "Vijesti Online". Marijana Bojanić je takođe manjinski akcionar u kompaniji Daily Press d.o.o.
Bojanić je novinarsku karijeru počela 1999. godine u nedeljniku Monitor, a od 2008. zaposlena je u TV „Vijesti“ – prvo kao novinarka, a kasnje kao izvršna direktorka toga medija. Bojanić je diplomirala na Filozofskom fakultetu. Dobitnica je nekolliko nagrada u vezi sa novinarstvom, menadžmentom i filantropijom. Takođe je potpredsjednica Asocijacije menadžera Crne Gore.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Radomir Kračković

Iskusni novinar koji je bio zamjenik glavnog i odgovornog urednika TV Vijesti od oktobra 2023. godine, kada je imenovan za novog glavnog i odgovornog urednika. Kračković je i predsjednik Sindikata medija Crne Gore.

Kontakt

Trg nezavisnosti bb, Podgorica

E-mail: marijana.bojanic@vijesti.me

Kontakt telefon: +382 20040602

Web stranica: www.vijesti.me

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

2,825 million EUR / $2,966 million

Poslovni prihod (u milionima $)

0,858 million EUR / $0,900 million

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Missing data

Udio na tržištu (šer)

Missing data

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, veb stranice medija i pregledom, analizom i poređenjem podataka već objavljenih istraživanja. Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji vjerodostojan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji prosječni kurs Centralne banke za 2022. godinu.