Radio Svetigora

Radio Svetigora je vjerska radio stanica čiji je osnivač Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Zvanični podaci o osnivanju Radija Svetigora koji se nalaze na veb stranici Agencije za elektronske medije ne odgovaraju podacima koje je Radio Svetigora naveo na svom sajtu. Dok AEM navodi da je taj medij počeo sa radom 2011. godine, u zvaničnoj istoriji na zvaničnoj internet stranici Radija Svetigora navodi se da je Upravni odbor Crnogorsko-primorske mitropolije Srpske pravoslavne crkve donio odluku o osnivanju Radio Svetigore 25. februara 1998. godine dok je emitovanje programa počelo 7. juna 1988. godine. Na sajtu se takođe navodi da je 2005. godine Radio Svetigora transformisan u d.o.o. “Metropoliten medija” - poslovna jedinica Radio Svetigora, čiji je osnivač Mitropolija Srpske pravoslavne crkve. Podaci o ovom privrednom subjektu nijesu dostupni u javnim evidencijama. Kako se navodi na sajtu ove radio stanice, nalazi se unutar Sabornog hrama Vaskrsenja Hristovog u centru Podgorice.

Radio Svetigora ima 1 zaposlenog. Iza radija stoji nevladina organizacija o kojoj nije pronađena nikakva javna evidencija NVO.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

Nedostajupodaci

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Nacionalna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su lako dostupni iz drugih izvora, npr. javni registri itd

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Udruženje za informativnu i izdavačku djelatnost Radio Svetigora

Vlasništvo

Struktura vlasništva

U Crnoj Gori Radio Svetigorom upravlja nevladina organizacija povezana sa Srpskom pravoslavnom crkvom. U Crnoj Gori ne postoji javna evidencija o pomenutoj NVO.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

1998

Povezani interesi osnivača

Mitropolija crnogorsko-primorska

Radio Svetigora osnovan je 25. februara 1998. godine, navodi se na sajtu radio stanice. Međutim, Mitropolija crnogorsko-primorska nije pravno lice registrovano u Crnoj Gori i dio je Srpske pravoslavne crkve.

Povezani interesi direktora

Protojerej-stavrofor Dalibor Milaković

Direktor NVO „Udruženje za informativnu i izdavačku djelatnost Radio Svetigora“ Dalibor Milaković diplomirao je na Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju, a potom završio školovanje na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu 2011. godine. Takođe je i upravnik poslovnog magacina Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Protojerej Nikola Pejović

Podaci o glavnom uredniku ograničeni su na vjerske i političke izjave. Njegova biografija nije javno dostupna.

Kontakt

Džordža Vašingtona 3, Podgorica

E-mail: direktor.svetigora@gmail.com

urednik.svetigora@gmail.com

Kontakt telefon: +38220228555

Web stranica: svetigora.com

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

0,062 million EUR / $0,0651 million

Poslovni prihod (u milionima $)

-0,007 million EUR / $-0,007 million

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Nema javno dostupnih podataka o NVO „Udruženje za informativnu i izdavačku djelatnost Radio Svetigora“. Oni nijesu upisani u Centralni registar privrednih subjekata niti u registar nevladinih organizacija. Zbog toga registarski broj nije dostupan kao ni vlasnička struktura. Nedostaju prihodi od oglašavanja.
Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, veb stranice medija i pregledom, analizom i poređenjem podataka već objavljenih istraživanja. Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji vjerodostojan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji prosječni kurs Centralne banke za 2022. godinu.
MOM team in Montenegro contacted the media outlet on August 18, 2023, as is the practice for Media Ownership Monitor, to invite the media owners to proactively disclose information relevant to the study.
The annual average exchange rate of the Central Bank for 2022 was used to convert EUR into USD (1,05).