Prva TV

Prva TV Crne Gore dijeli isti brend i vlasništvo sa Prvom TV Srbija (Prva Srpska Televizija), nacionalnom televizijskom kućom u Srbiji.

Prvu TV Montenegro kupio je zajedno sa sestrinskom TV Prva Srbija 2018. godine biznismen Srđan Milovanović preko kiparske korporacije Kopernikus doo. Prva TV Crne Gore nije javno saopštila ime svog glavnog i odgovornog urednika. Medijski izveštaji imaju različite informacije o identitetu glavnog urednika kanala. Tako je, prema nekim izvještajima, Dražen Živković, bivši vlasnik i urednik Portala Borba, 2021. godine postavljen za glavnog i odgovornog urednika Prve TV, dok su drugi mediji objavili da je Marina Jočić nova programska direktorka Prve. Jočić je visoki funkcioner Demokratskog fronta, političke grupacije koja održava bliske odnose sa srpskom vladajućom strankom i njenim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Televizijski kanal nije ni potvrdio ni demantovao bilo koju tvrdnju o glavnom uredniku, pa je ostalo nejasno da li TV Prva uopšte ima glavnog i odgovornog urednika.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

10.36%

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Nacionalna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su lako dostupni iz drugih izvora, npr. javni registri itd

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Ast (Kopernikus Corporation)

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Prema Centralnom registru privrednih subjekata, Prva TV u stopostotnom je vlasništvu Kopernikus Corporation LTD sa Kipra, čiji je vlasnik Srđan Milovanović.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

2007

Povezani interesi osnivača

Ast d.o.o.

Kompanija stacionirana u Crnoj Gori, sa sjedištem u Podgorici. Kompaniju su 2018. kupili Srđan Milovanović i njegova kompanija Kopernikus Corporation LTD sa Kipra.

Povezani interesi direktora

Ivan Vukčević

Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici, a kasnije je upisao master studije komunikologije i odnosa s javnošću. Školovao se za radio i TV menadžment u Media Pro, dio CME grupe, u Bukureštu. Njegovo profesionalno iskustvo je pretežno u prodaji i marketingu i komercijalnim poslovima.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Nema zvaničnih informacija o glavnom i odgovornom uredniku Prve TV. O tome su postojale različite špekulacije u medijima. Dražen Živković

Pojedini mediji prenijeli su da je Dražen Živković 2021. imenovan za glavnog i odgovornog urednika Prve TV. Međutim, medij to nije potvrdio. Živković je urednik TV Prva koji vodi politički talk-show. Živković je ranije bio vlasnik i osnivač portala Borba. U kolumni objavljenoj u Borbi 2021. godine Živković se potpisao kao osnivač Borbe i glavni i odgovorni urednik Prve TV Crna Gora. Na njegovom Fejsbuk profilu se pominje i kao glavni urednik Prve TV.

Povezani interesi ostalih važnih osoba

Srđan Milovanović

Vlasnik Kopernikus Korporacije LTD sa Kipra i brat Zvezdana Milovanovića, doskorašnjeg dugogodišnjeg povjerenika Srpske napredne stranke za grad Niš.

Kontakt

Bulevar Džordža Vašingtona 56/6

E-mail: info@prvatv.me

Kontakt telefon: +38220234840

Web stranica: www.prvatv.me

prvatv.me/impresum.php

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

1.444 million EUR

Poslovni prihod (u milionima $)

-0,438 million EUR

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, veb stranice medija i pregledom, analizom i poređenjem podataka već objavljenih istraživanja. Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji vjerodostojan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji prosječni kurs Centralne banke za 2022. godinu.
Nema dovoljno podataka o zaposlenima i rukovodstvu ove medijske kuće. Nezvanično su objavljeni različiti podaci o glavnom i odgovornom uredniku, ali za to nema zvanične potvrde.