Portal “IN4S”

Informacije o radu Portala IN4S su limitirane, a značajan dio informacija koje portal proaktivno objavljuje su obmanjujuće. Naime, sam portal objavljuje lažnu informaciju da je njihov glavni urednik poznati kubanski bokser Feliks Savon, kao i da se njihova zvanična kontakt adresa nalazi u Calle Lamparilla 110 e, San Ignacio, Havana, Kuba. Prema zvaničnim informacijama Srpske kuće Crna Gora kancelarije Portala IN4S nalaze se u njihovim prostorijama.

Portal IN4S nije upisan u zvanični registar crnogorskih medija. Ovim internet medijem upravlja nevladina organizacija i samim tim nema vlasnika. NVO IN4S su osnovali Vladimir Božović, Suzana Raičević, Velibor Adžić, Marina Božović i Gojko Raičević.

U novembru 2019. Ambasada SAD u Podgorici optužila je portal da je pod direktnim uticajem Kremlja.

Većina naslova se odnosi na kontroverzne izjave ili aktivnosti izvršnog direktora Gojka Raičevića. On je jedan od osnivača Srpske kuće u Crnoj Gori, čije su osnivanje i finansiranje podržali predsednik Srbije Aleksandar Vučič i Vlada Srbije.

Sve u svemu, podaci dostupni o ovom mediju su minimalni. Prema SimilarVeb-u, u periodu od februara do aprila 2023. godine, web stranica je imala 3,11 miliona posjeta.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

Nedostajupodaci

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Međunarodna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Nedostupni podaci

Podaci o vlasništvu nisu javno dostupni, kompanija/medij odbija da objavljuje informacije ili ne odgovara na upite, ne postoji javna evidencija

1 ♥

Medijske kompanije/grupe

IN4S

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Portalom IN4S upravlja istoimena nevladina organizacija. Jedan od osnivača je direktor medija Gojko Raičević. Raičević je bio generalni sekretar Srpskog narodnog savjeta Crne Gore. Jedan je od osnivača Srpske kuće u Crnoj Gori, čije su osnivanje i finansiranje podržali predsjednik Srbije Aleksandar Vučič i Vlada Srbije.
Raičević je bio i direktor dnevnog lista „Sloboda“ koji je nekoliko mjeseci 2018. izlazio u Crnoj Gori, a koji je zatim ugašen. Javno se pominjao kao jedan od kandidata za čelnika RTV Budva, lokalnog javnog emitera, ali na kraju nije imenovan.
Njegova supruga je takođe jedan od osnivača NVO IN4S. NVO nema vlasnika.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

2009

Povezani interesi osnivača

Vladimir Božović, Suzana Raičević, Velibor Adžić, Marina Božović i Gojko Raičević

Osnivači NVO IN4S, osnovane 2009. Suzana Raičević je supruga Gojka Raičevića. Marina Božović je supruga Vladimira Božovića. Podaci o osnivačima su prilično limitirani.

Povezani interesi direktora

Gojko Raičević

Direktor IN4S. Do 2009. godine bio je generalni sekretar Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore. Jedan je od osnivača Srpske kuće u Crnoj Gori, čije su osnivanje i finansiranje podržali predsjednik Srbije Aleksandar Vučič i Vlada Srbije.
Raičević je takođe bio i direktor dnevnog lista „Sloboda“ koji je izlazio nekoliko mjeseci 2018. godine u Crnoj Gori, a koji je zatim ugašen. Javno se pominjao kao jedan od kandidata za čelnika RTV Budva, lokalnog javnog emitera, ali na kraju nije imenovan.
Njegova supruga je takođe jedan od osnivača NVO IN4S.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Gojko Raičević

Direktor IN4S. Do 2009. godine bio je generalni sekretar Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore. Jedan je od osnivača Srpske kuće u Crnoj Gori, čije su osnivanje i finansiranje podržali predsjednik Srbije Aleksandar Vučič i Vlada Srbije.
Raičević je takođe bio i direktor dnevnog lista „Sloboda“ koji je izlazio nekoliko mjeseci 2018. u Crnoj Gori, a koji je zatim ugašen. Javno se pominjao kao jedan od kandidata za čelnika RTV Budva, lokalnog javnog emitera, ali na kraju nije imenovan.
Njegova supruga je takođe jedan od osnivača NVO IN4S.

Povezani interesi ostalih važnih osoba

Vladimir Božović

Jedan od osnivača portala IN4S, trenutno rektor Univerziteta Crne Gore. U aprilu 2023. godine, javno je izjavio da ni na koji način ne učestvuje u radu portala IN4S.

Kontakt

Srpska kuća, Bulevar Stanka Dragojevića bb, 81000 Podgorica

E-mail: in4s.redakcija@gmail.com

Web stranica: www.in4s.net

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Poslovni prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, web stranice medija i pregledom i uporednom analizom podataka već objavljenih istraživanja.
Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji pouzdan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji srednji kurs Centralne banke za 2022. godinu.
Budući da nema kompanije iza profila onda nema ni očiglednih vlasnika.
Takođe portal pominje sedam članova uredničkog odbora ali NVO iza portala ima samo jednog zaposlenog, navodi se u poreskim dokumentima.