Portal “Aktuelno”

Portal Aktuelno je u vlasništvu kontroverznog crnogorskog biznismena Zorana Ćoća Bećirovića. Portal izlazi preko kompanije "Skijalište - Kolašin 1450", koja je u formalnom vlasništvu dvije kompanije sa Kipra - Caldero Trading Limited i Beppler & Jacobson Limited.

Bećirović, kao šef portala Aktuelno, javnosti je uglavnom poznat po prijateljstvu sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Crne Gore Vesnom Medenicom, koja se trenutno suočava sa optužbama za organizovani kriminal. Bećirovićev brat Dragan ubijen je prije 12 godina, a ovo ubistvo crnogorske vlasti nijesu rasvijetlile. Bećirović je takođe dospio u centar pažnje crnogorskih medija i kada je njegov tjelohranitelj napao novinara Vladimira Otaševića, koji je želio da dokumentuje činjenicu da je Bećirović bio u kupovini zajedno sa crnogorskim tužiocem Milošem Šoškićem.

Portal Aktuelno se često optužuje da vodi kampanje blaćenja protiv raznih pojedinaca i organizacija. Prema SimilarWeb-u, u periodu od februara do aprila 2023. godine web stranica je imala 1,34 miliona posjeta.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

Nedostajupodaci

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Međunarodna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su lako dostupni iz drugih izvora, npr. javni registri itd

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Ski Resort - Kolašin 1450

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Portal Aktuelno je u vlasništvu preduzeća Akcionarsko društvo „Skijalište – Kolašin 1450“. Skijalište Kolašin je u vlasništvu Caldero Trading Limited sa Kipra koje posjeduje 84,89% vlasništva i Beppler & Jacobson Limited takođe sa Kipra koje posjeduje 14,33% vlasništva. Kao direktori Caldero Trading Limited na Kipru navedeni su Zoran Ćoćo Bećirović i Luka Bećirović. Dvije kiparske kompanije dijele istog sekretara, kompaniju Ciproservus co. i imaju istu adresu.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

2007

Osnivač

Povezani interesi osnivača

Vukota Popović, Nikola Mučalica i Jezdimir Bećirović

Nema javno dostupnih podataka o osnivačima.

Povezani interesi direktora

Milica Šćepanović

Izvršna direktorka portala „Aktuelno“, nijesu nađeni dodatni podaci o njenoj profesionalnoj karijeri.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Balša Knežević

Informacije o Balši Kneževiću ograničene su samo na medijske članke o njegovoj ulozi glavnog i odgovornog urednika portala „Aktuelno“. Osim toga, Knežević je bio kolumnista portala „Luča“.

Povezani interesi ostalih važnih osoba

Zoran Ćoćo Bećirović

Crnogorski biznismen, u javnosti se percipira kao vlasnik Portala Aktuelno, kao i kompanije koja stoji iza njega.
Bećirović je javnosti uglavnom poznat po prijateljstvu sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Crne Gore Vesnom Medenicom, koja se trenutno suočava sa optužbama za organizovani kriminal. Bećirovićev brat Dragan ubijen je prije 12 godina, a ovo ubistvo crnogorske vlasti nisu rasvijetlile. Bećirović je takođe dospio u centar pažnje crnogorskih medija i kada je njegov tjelohranitelj napao novinara Vladimira Otaševića, koji je želio da dokumentuje činjenicu da je Bećirović kupovao zajedno sa crnogorskim tužiocem Milošem Šoškićem.

Kontakt

Mojkovačka 20, Kolašin

E-mail: redakcija@aktuelno.me office.kolasin1450@gmail.com

Kontakt telefon: +38268041450

Web stranica: www.aktuelno.me

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Poslovni prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, web stranice medija i pregledom i uporednom analizom podataka već objavljenih istraživanja. Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji pouzdan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji srednji kurs Centralne banke za 2022. godinu.