Nova M

Nova M (ranije Pink M) je crnogorska nacionalna televizija koja je počela sa emitovanjem 2018. godine, kada je Direct Media d.o.o. Srbija, podružnica Junajted medija, kupila bivšu TV Pink M od Željka Mitrovića, vlasnika Pink medija grupe.

Pink M, u to vrijeme, televizijska stanica sa nacionalnom frekvencijom, preimenovana je u Novu M i zadržala nacionalnu frekvenciju. Međutim, televizijski gledaoci u Crnoj Gori mogu nastaviti da gledaju kablovsku televiziju pod nazivom Pink M, koju nude kablovski operateri u Crnoj Gori. Međutim, u Crnoj Gori nema studija ili redakcije.

Kompanija Direct Media d.o.o. Beograd osnovana je 2002. Direct Media je reklamna agencija sa klijentima u nekoliko zemalja regiona. Direct Media d.o.o. je podružnica United Media (United Group) i upravlja televizijskim stanicama pod brendom Nova u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj. Srpski biznismen Dragan Šolak i britanska investiciona kompanija BC Partners su krajnji stvarni vlasnici grupe.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

9.2%

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Nacionalna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su lako dostupni iz drugih izvora, npr. javni registri itd

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

United Group

Nova M

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Vlasnik Nova M je kompanija Direct Media d.o.o. Beograd koja je u vlasništvu United Media S.a.r.l.
Prema podacima koje je objavila sama Nova M, u svom impresumu, najveći krajnji indirektni vlasnik kao fizičko lice je Dragan Šolak, srpski biznismen, nastanjen u Švajcarskoj, koji drži 35,89 odsto akcija Nove M.
Nijedan drugi manjinski član nema više od 5% direktnog ili indirektnog udjela u Nova M doo, prema podacima Nove M.
Prema zvaničnim podacima - Nova M d.o.o. je 100% u vlasništvu je Direct Media d.o.o. Beograd. Direct media d.o.o. Beograd je u 95% vlasništvu United Media S.a.r.l.

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

2018

Povezani interesi osnivača

Direct Media d.o.o. Beograd (Republika Srbija)

Prema podacima Agencije za privredne registe Srbije (APR), vlasnik Direct Media d.o.o. Beograd je United Media s.a.r.l. iz Luksemburga.

Povezani interesi direktora

Vidra Milačić

Radila je četiri godine kao finansijska direktorica u Novoj M. Prethodno je bila na poziciji šefa sektora interne revizije u Societe Generale banci Crne Gore. Karijeru je započela u Ernst & Young Montenegro, pet godina radeći na projektima revizije u različitim industrijama.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Dimitrije Jovićević

U Impresumu Nova M navodi se da je generalni direktor ujedno i glavni urednik. Međutim, prema javno objavljenim informacijama, glavni urednik Nove M je Dimitrije Jovićević. Dimitrije Jovićević ima bogatu novinarsku karijeru, radio je kao urednik na TVCG, TV IN, BK televiziji, Radiju Slobodna Evropa, Anteni M, a kraće vrijeme je radio i za TV Vijesti.

Kontakt

Bulevar Ivana Crnojevića 97, Podgorica

E-mail: kabinet@novam.tv

Kontakt telefon: +382 20 403 505

Web stranica: www.novam.tv novam.tv/impressum/

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

1,006 million EUR / 1056 million USD

Poslovni prihod (u milionima $)

-1,020 million EUR / 1071 million USD

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, veb stranice medija i pregledom, analizom i poređenjem podataka već objavljenih istraživanja. Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji vjerodostojan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji prosječni kurs Centralne banke za 2022. godinu.
Nema mnogo informacija o zaposlenima u Novoj M, kao ni o predstavnicima menadžmenta. Ime glavnog i odgovornog urednika nije javno dostupno.