Adria TV

Adria TV, ranije poznata kao A1, u vlasništvu je odbjeglog crnogorskog biznismena Duška Kneževića. Televiziju A1 koji je kupio srpski biznismen Bratislav Stojiljković, preimenovana je u Adria TV, a nacionalnu frekvenciju dobila je od Agencije za elektronske medije Crne Gore.

Stojiljković se 2023. povukao, a novi vlasnici su Miloš Janjušević i Aca Babić, koji nijesu poznati u medijskim krugovima u zemlji. Ne postoje javno dostupne informacije o okolnostima i uslovima promjene vlasništva.

Programski direktor i glavni i odgovorni urednik Adria TV je Rajka Raičević, iskusna urednica i novinarka iz Crne Gore, koja je ranije radila u dnevnom listu „Dan“.

Adria Management Services d.o.o. Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) duguje više od 50.000 eura, a pokrenut je postupak za prinudnu naplatu ovih sredstava zbog dugovanja.

Ključne informacije

Udio u publici (šer)

Nedostajupodaci

Vrsta vlasništva

Privatno vlasništvo

Geografska pokrivenost

Nacionalna

Vrsta sadržaja

Besplatan sadržaj

Prikrivanje vlasništva

Pored nedostupnosti verifikovanih podataka vlasništvo je prikriveno, npr. preko lažnih preduzeća i sl.

0 ♥

Medijske kompanije/grupe

Adria TV

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Vlasnik Adria TV je A Media Team d.o.o. čija je vlasnička struktura podijeljena na Adria Management Servise Podgorica (70%) i A Media Invest (30%).

Pravo glasa

Nedostaju podaci

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Informacije

Opšte informacije

Godina osnivanja

2021

Povezani interesi osnivača

Bratislav Stoiljković

Srpski biznismen koji je kupio televiziju A1, nekadašnju RTV Atlas, čiji je osnivač odbjegli crnogorski biznismen Duško Knežević. Stojiljković je potom osnovao Adria TV i Adria Management Service d.o.o. do 2023. godine kada se povukao. Špekuliše se da je blizak Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije, kao i prosrpskim strankama u Crnoj Gori. U oktobru 2022. godine zabranjen mu je ulazak u Crnu Goru.

Povezani interesi direktora

Miljan Žugić

Predsjednik borda direktora Adria grupe, direktor kompanija Adria Management Services, Adria Marketing Media i Adria TV i ujedno novoizabrani predsjednik RK Partizan. Bivši košarkaš.

Povezani interesi glavnog i odgovornog urednika

Rajka Raičević

Programski direktor i glavni urednik u Adria TV. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Dugi niz godina je iskusna urednica i novinarka. Ranije je radila u dnevnom listu "Dan".

Kontakt

19 decembar br. 70, Podgorica, Montenegro

E-mail: info@adria.tv

Kontakt telefon: +38268827058

Web stranica: adria.tv

adria.tv/impressum/

Finansijske informacije

Prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Poslovni prihod (u milionima $)

Nedostaju podaci

Oglašavanje (u % ukupnom finansiranju)

Nedostaju podaci

Udio na tržištu (šer)

Nedostaju podaci

Ostale informacije

Meta podaci

Podaci o ovom mediju prikupljeni su iz Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore, Agencije za elektronske medije, portala Poreske uprave Taxis, veb stranice medija i pregledom, analizom i poređenjem podataka već objavljenih istraživanja. Udio publike nedostaje budući da u zemlji ne postoji vjerodostojan centralizovan mehanizam za mjerenje.
MOM tim u Crnoj Gori kontaktirao je ovaj medij 18. avgusta 2023. godine, budući da je praksa Monitora medijskog vlasništva da pozove vlasnike medija da proaktivno otkriju informacije relevantne za istraživanje.
Za konvertovanje EUR u USD (1,05) korišćen je godišnji prosječni kurs Centralne banke za 2022. godinu.
Među informacijama nema podataka o tome ko je glavni urednik televizije, ali tu funkciju, kako nezvanično saznajemo, obavlja programski direktor.